Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

22 Nov
Štvrtok 18:00 - 22:00

Trvanie 240 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

FESTIVAL CESTOU NECESTOU
Cestovateľské prednášky:
18:00 Janka Hromníková a Roman Hromník - Chile 25 000 mnm VERTICAL Ako sme dobýjali severočilské sopky a vystúpili na 5 stratovulkánov do výšky nad 5000 metrov, vrátane najvyššej sopky na svete Ojos del Salado. Autom. Štandardným, neupraveným, obyčajným autom z požičovne. Túto expedičku považujeme za jednu z najintenzívnejších, aké sme kedy zažili. Za 16 dní, z ktorých bol každý iný a úplne originálny, sme urobili 7300 km, počas ktorých sme sa 8x dostali autom nad 5000 metrov. Plánovaný cieľ nazbierať 25000 metrov nad morom (autom) na stratovulkánoch sme prekročili na úctyhodných 27 168 metrov. Do akej výšky sme sa teda vlastne autom dostali? Kedy komu praskli nervy? Ako treba udržiavať tímového ducha aj v najvypätejších momentoch? Ako sme sa skoro stali medzinárodnými hviezdami spravodajských kanálov? Ako sa hackuje observatórium s najväčším teleskopom na svete? Toto ale aj veľa iného sa dozviete, ak prídete na našu prezentáciu :) A budú aj fotky prírodných krás :)
19:15 prestávka
19:30 Michal Knitl - 7 túr v Karakorame a Himalájach
Čo môže človek urobiť, keď vyhrá trek pod K2, druhú najvyššiu horu sveta? Ostať v okolí ešte pár týždňov navyše. :) Prezentácia bude najmä o turistike:
– základný tábor K2 a výhľady na veže Trango na ľadovci Baltoro
– prechádzka pod Nanga Parbat, 2. najvyššia hora Pakistanu (9. na svete)
– Markha Valley trek v Ladakhu (India) so začiatkom cez Stok La
– Suru Valley: Panikhar-Parkachik
– Suru Valley prepojené s Amarnath Yatrou, posvätným jazerom Sheshnag a jaskyňou Armanath až do Baltalu
– Great Kashmir Lakes zo Sonamargu
A okrem stoviek kilometrov peši sa pozrieme na 2 ladacké festivaly s domácimi v prekrásnom farebnom tradičnom oblečení a na 14 dní sa zrelaxujeme na intenzívnom jogovom pobyte s ayurvédskou masážou. Áno, stálo to za to. :) Ako bonus si povieme o ultraľahkej výbave, vďaka ktorej som mal o 4 kg ľahší ruksak ako v minulosti a takú Markha valley s troma sedlami cez 4800 metrov som prebehol za 3 dni (aj so stanom a plnou výbavou. :) V ľahkosti je cesta… A výbavu donesiem aj ukázať :)