Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

16 Oct
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

Choices: Drogy a (ne)závislosť: čo by mal vedieť každý?
KlublucTN82 Závislí môžeme byť od čohokoľvek: alkoholu, sociálnych sietí, pomáhania, auta aj čokolády, zvyčajne nám však prvé napadnú drogy. Sú vo všetkých spoločenských vrstvách, radi s nimi experimentujú čoraz mladší ľudia, objavujú sa stále nové a my nepoznáme dobre ich účinky. Otvorený rozhovor s Andreou Hugáňovou a Pavlom Ščasným, odborníkmi a terénnymi sociálnymi pracovníkmi zo Združenia STORM, o drogách a závislostiach, represii a prevencii, nízkoprahovej filozofii a bezpečných mestách. Podujatie série Choices moderuje Ivan Ježík. Projekt podporuje Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Vstup je voľný.
Otázky, o ktorých budeme diskutovať: Prečo niektorí z experimentovania skočia do návyku a iní nie? Aké fázy má závislosť? Ako sa môžu rodičia a učitelia rozprávať s mladými o drogách, ak im chcú pomôcť nestať sa závislými? Ktoré mýty kolujú o užívaní marihuany, najbežnejšej ilegálnej drogy? Čo je terénna sociálna práca? Komu a v čom pomáha? Prečo sa vykonáva v prirodzenom prostredí injekčných užívateľov drog? Ako sa dá zlepšiť spolupráca zainteresovaných (terénnych sociálnych pracovníkov, psychiatrov, zdravotníckych zariadení, škôl, miest, ...), aby sme mali bezpečnejšie mestá, a zároveň sme účinne pomáhali ľuďom so závislosťou?