Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

24 Feb
Sobota 20:00 - 23:00

Trvanie 180 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 4 / rezervácie € 6 / na mieste

NIGHTLINES
365_nightlines Nightlines, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 23-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy. Pod názvom Nightlines sa skrýva sólový projekt – elektronické pestré produkcie so spevom a slovenskými textami. Elektronická hudba, v ktorej sa plynulo prelínajú popové aj alternatívne prvky, sa dá charakterizovať žánrami ako elektronika s prvkami trip-hopu či trapu, ale aj synthpopu. V skladbách je badať vplyv kapiel ako Depeche Mode, Massive Attack, David Bowie, Alt-J. Pre produkciu je však charakteristická aj práca so samplami sláčikových a dychových nástrojov, klavíra či nahrávané gitarové linky. Slovenské texty v sebe skrývajú odkazy na autorove vnímanie sveta, súčasného stavu spoločnosti, narastajúceho extrémizmu a nenávisti medzi ľuďmi, ale aj reflexiu seba samého a jeho duchovnej cesty.
4. septembra vydal Nightlines debutový album Protisvit pod vydavateľstvom ajlavmjuzik ako digitálny release číslo 39. Album sa už za tento krátky čas stretol s pozitívnym ohlasom, rezonoval v médiách a viaceré jeho skladby ste mohli počuť v Rádiu_FM. Na začiatku roka bol nominovaný v 1. kole hlasovania Radio_Head Awards v kategórii Album roka a Debut. Skladbu Dievča, na ktorej hosťuje speváčka Ela Tolstova a ktorá je nominovaná na Singel roka v RHA, fanúšikovia posunuli prvé dva týždne na prvé miesto rebríčku Osmička na Rádiu_FM a na prvých priečkach ste mohli počuť aj skladbu Prečo, prečo?. Nedávno vyšla taktiež nová skladba Vážnejší na unikátnej kompilácii slovenskej hudby Ostrov hudby 2, kde svoje vokály okrem Dominika nahrala aj hudobníčka Eva Tunová, s ktorou vo dvojici hrávajú projekt Nightlines naživo. Skladba Vážnejší bola taktiež nominovaná v 1. kole Radio_Head Awards v kategórii Singel roka.