Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

13 Feb
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

CHOICES: NÁSTRAHY POVINNÉHO OPTIMIZMU
365_choices_022018 Rozhovor s psychológom Alešom Bednaříkom a Michalom Meškom, riaditeľom internetového kníhkupectva Martinus.sk, o hľadaní spokojnosti v osobnom a pracovnom živote. Moderuje Ivan Ježík z Voices.
Vysmiate tváre spokojných ľudí na sociálnych sieťach, nadšené pracovné príhovory manažérov a tony predávanej motivačnej literatúry naznačujú, že je možné, potrebné a žiaduce sa ustavične zlepšovať, byť stále pozitívny a očividne šťastný. Niektorí psychológovia však varujú, že tento tlak je nezmyselný a prináša isté riziká. Ako sa s nimi vyrovnať a byť prirodzene spokojný?
Rozprávať sa budeme o otázkach: Kde sa vzala posadnutosť šťastím? Je prirodzená alebo je v niečom aj nebezpečná? Môže byť hľadanie istoty vo svete, ktorý sa mení, príčinou našej nespokojnosti? Koľko motivačných kníh sa na Slovensku predáva? V čom nám pomáhajú a v čom nie? Ako s mierou prežívaného šťastia súvisia naše gény a výchova v rodine? Môžeme sami pracovať na tom, aby sme ju zvyšovali? Pomáha nám, ak doma a v práci vnímame aj negatíva a straty? Čo sa dá pri podnikaní naučiť z neúspechu?
Aleš Bednařík je psychológ, spisovateľ a lektor zameriavajúci sa na rozvoj sociálnych, komunikačných a manažérskych zručností. Deväť rokov pôsobil v PDCS – Centre prevencie a riešenia konfliktov, od roku 2004 je profesionálom na voľnej nohe. Pracuje s manažérmi, študentmi, lekármi, pedagógmi či špecialistami v IT alebo bankovníctve. Publikuje texty, knihy a metodické príručky na rôzne témy – riešenie konfliktov, efektívne učenie, rozvoj kompetencií, facilitovanie a komunikácia. Posledné roky sa venuje pozitívnej psychológii a výskumom súvisiacim so šťastím. On sám ho vníma najmä ako tichú a hlbokú spokojnosť.
Michal Meško je riaditeľ internetového kníhkupectva Martinus.sk, ktoré má kamenné predajne v deviatich slovenských mestách a v pražskej Pasáži Lucerna. Keď na strednej začínal s podnikaním, učil sa všetko za pochodu. Spoluzakladal Referáty.sk – portál pre študentov, ktorý neskôr odkúpil Atlas.sk. Vyštudoval manažment a marketing. Za výsledky svojej práce bol nominovaný na EY Podnikateľa roka a TREND TOP Manažéra roka. Je manžel, otec a nadšený bežec, baví ho učiť sa nové veci a rád má ľudí, ktorí sa riadia sami.