Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

26 Dec
Utorok 20:00 - 03:00

Trvanie 420 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 6 / rezervácie € 8 / na mieste

FROG JAM XXII.
365_form_fj DOGMA DIVADLO: LOKÁL - VERNISÁŽ & HAPPENING
"Čím je mesto dnes? Je to spiaca krásavica, ktorá odovzdane a najlepšie úplne obnažene čaká na príchod svojho princa? ... Alebo je mesto doráňaná a opakovane znásilňovaná obeť žoldniermi kapitálu, v podobe regionálnych, nadregionálnych a globálnych predátorov A predátoriek sprevádzaných kočujúcimi kazateľmi nového neoliberálneho poriadku? Alebo je mesto vycicnutá matka nenažratých a nevďačných potomkov, ktorí sa nehanbia, vyciciať z nej nielen mlieko, ale aj krvné doštičky, kostnú dreň a nakoniec aj život?"
Vernisáž a happening "Lokál" mapujú príbeh vzniku umeleckého diela až po jeho slávnostné odhalenie.
Námet a scenár happeningu: Juraj Benko, Kamil Bystrický
Réžia: Kamil Bystrický
Účinkujú: Kamil Bystrický, Martina Kedrová, Ivan Kubica, Tomáš Plánka
Vernisáž a autori: Juraj Benko, Kamil Bystrický, Andrej Danóczi, Vlado Ďurajka, Matúš Homola, Martina Kedrová, Ivan Kubica, Tomáš Plánka, Pavol Prekop a neznámi autori
Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
THE CULTURAL STUDIES (hypnotic electroprose)
Bezohľadná próza znásobená elektroakustikou. Čistý odraz našej doby inšpirovaný gonzo štýlom. Korupcia, policajné násilie, nárast cenzúry, zneužívanie bankového systému, amfetamíny a bastardifikácia spoločnosti.
(pompa, homola, feat. stereo vampire & dorian chaillou)
https://www.bbc.co.uk/music/artists/4933495d-b7e5-4c72-bf0f-5178ea8a08db#tracks
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=kTGko5inWaI
WILDERNESS
The Wilderness je DIY HC/punková kapela, ktorá hrá od roku 2011 Na konte majú tri albumy, z ktorých najviac vyčnieva konceptuálne poňatý The Wilderness III. Poslednou vydanou platňou je EP 2015. Vo svojich textoch sa zameriavajú na politické, náboženské a sociálno-kritické témy, filozofické a morálne dilemy, konflikty subjektívneho videnia sveta s objektívnou realitou. Sú aktívni v organizovaní koncertov pre iné punkové kapely z celého sveta pod hlavičkou kolektívu Consume and die! crew. V roku 2016 absolvovali turné po Balkánskych krajinách a na začiatku roka 2017 vystúpili v relácii Headbanger_FM. Podľa vlastných slova sa „v súčasnosti sa považujú za najpreceňovanejšiu slovenskú kapelu. Ale tomu, čo robia, veria až na smrť a každú svoju skladbu myslia totálne vážne.“ Renat Khallo v recenzii na ich rovnomenný album kvitoval „skvelý surový zvuk, nekompromisný feeling, originálne aranže a zmysluplnú filozofujúcu rebéliu.“ Ich tvorbu ale azda najlepšie vystihol vo vete: „Punková nakladačka bez klišé a infantilných rečí“.
HRTL
Leo š Hort alias HRTL je š pi č kový performer na modulá rn í syntezátor a zakladatel brn ě nské ho kazetového vydavatelství Bükko Tapes, které vydává hudbu východoevropských bedroom producent ů . Z árove ň je stájovým jezdcem Bastl Instruments, kte ř í vyrábí hand- made open-source hudební hardware. Hudba HRTL si pro š la cestou od klasických nástroj ů k modulá rn ímu syntezátoru, kde se z post-witch-housu vyvinula sm ě rem k repetitivním rytm ů m s bohatými melodickými i zvukový mi prvky, prom ě nlivou atmosférou a hravými strukturami. A ť u ž u š pin ě ný house s osmdesá tkovým feelem, fluorescentní techno nebo temné bublavé beaty, HRTL nikdy nehraje dvakrá t to samé. Stejn ě jako jeho ž iv á vystoupení jsou toti ž jeho nahrávky improvizované a 100% hardware. V roce 2014 absolvoval turné v Turecku s Tom Holi č a vydal debutovou kazetu Hydroxid, na kterou o rok pozd ě ji navázal s albem Dataloss. Za tu také v roce 2015 slavno stn ě p ř evzal cenu And ě l v kategorii elektronická hudba. Proto ž e HRTL klade d ů raz p ř edev š ím na ž iv é performance, za č al se vedle studiových nahrávek orientovat také na liv estreaming. HRTL zhusta koncertuje jak u nás, tak v zahrani č í. Vystoupil na nejv ě t š ím klubové m festivalu na sv ě t ě Amsterdam Dance Event, na klenotu multimediáních festi val ů Ars Electronica, nebo na DAVE festivalu v Drá žď anech. Dále vystupoval po Evropských m ě stech jako Londýn, Berlín, Ví de ň nebo Bukure šť . U nás zazá ř il i na významných festivalech Pohoda a Colours of Ostrava. Pravideln ě láká zájem mé di í, od rádiových stanic a blog ů a ž po ti š t ě né rozhovory ve Fullmoon nebo Respekt. V loká ln í scén ě se také aktivn ě anga ž uje pravidelnými workshopy, kde u č í o modulá rn í syntéze a jak se pou ž ívají syntezátory v hudb ě
MYSLIVEC
HANK, THE DJ