Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

28 Sep
Štvrtok 19:00 - 21:00

Trvanie 120 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

HORYZONTY: JOZEF METELKA - PREZENTÁCIA
365_metelka Na HoryZontoch nikdy nebola núdza o úspešných športovcov - legendy, ktoré písali a píšu dejiny svojich disciplín. Najhrubšej kapitole, vyzdobenej menami horolezcov ako Gálfy, Demján, Fiala, Šperka, Hámor, Silvo Karo, konkurujú skvelí kajkári Obsomer, či Slovák Csonka, alebo za lyžiarov Robin Kaleta či Martin France. Zastúpeniu bajkerov bude od toho roka kraľovať držiteľ niekoľkých titulov v cyklistike, paraolypijským zlatom a titulom majstra sveta ovenčený elitný slovenský cyklista Jozef Metelka.
Rodák z Piešťan, momentálne žijúci vo Veľkej Británii, po nehode, ktorá ho pripravila o nohu, zamenil trénerský tenisový chlebík za súťažný cyklistický. Práve šport sprevádzajúci sympatického mladíka od detstva a súťaživý duch mu pomohli prekonať nepriazeň osudu a nevzdať sa. Na svojom konte má už nemálo cenných kovov a smelo ho môžeme zaradiť medzi top slovenské športové osobnosti súčasnosti. Dve zlaté z paralympiády v Riu de Janeiro 2016, štyri tituly majstra sveta, či víťazstvo v Svetovom pohári v cestnej paracyklistike 2017 ho radia medzi elitných svetových športovcov. Napriek tomu, že veľa času Jozef trávi na tréningoch alebo pretekoch mimo Slovenska, stretnúť ste ho mohli tento rok napríklad v Tatrách, vo Vrátnej, v rodných Piešťanoch, ale aj na Majstrovstvách Slovenska a Česka v cestnej cyklistike. Práve tu výborným 9. miestom v časovke dokázal, že jeho ambície súťažiť aj so zdravými športovcami, nie sú zďaleka prehnané. Jozefovi sa však darí nielen v cestnej cyklistike, či na velodróme. V rámci svojej prezentácie predstaví aj svoje outdoorové počiny – horskú cyklistiku, lyžovanie, skialpinizmus, lezenie a možno spomenie aj svoje ďalšie adrenalínové aktivity – napríklad tohtoročnú vynášku 50-kilovej krošne no Chatu pod Rysmi.
Prezentácia Jozefa Metelku spojená s besedou s divákmi, organizovaná pod hlavičkou Festivalu dobrodružných filmov HoryZonty, sa vzhľadom k Jožkovmu náročnému tréningovému programu uskutoční v netradičnom termíne – už na sklonku septembra, teda v predstihu samotného festivalu. Podujatie je organizované v rámci špeciálnej sekcie Umenie a šport v živote telesne postihnutých, realizovanej vďaka finančnej podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.