Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

12 Sep
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

CHOICES: HLAVY DO SVETA
FotoLuc Moderovaná diskusia o tom, kde, prečo a za čo študovať v zahraničí. Stretneme sa s Veronikou Červenákovou, absolventkou medzinárodných vzťahov a lingvistiky na University of Aberdeen, a Miškou Hanzelovou, študentkou práva na Queen Mary University of London. Dievčatá a ďalší členovia združenia Unimak (predtým Oxbridge Admissions) radia od roku 2011 študentom a študentkám pri výbere univerzity v rôznych krajinách sveta, pomáhajú s prijímacím procesom a prepojením na ďalších Slovákov študujúcich v zahraničí.
Podujatie moderuje Ivan Ježík z Voices. Projekt podporuje Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis.
Absolvovanie univerzity v zahraničí má pre mladého človeka veľa prínosov a je dostupnejšie ako kedykoľvek v minulosti. Rozhodnutie študovať vonku však nie je jednoduché a je dobre sa naň dobre pripraviť. Ponúkame preto informácie z prvej ruky a konkrétnu pomoc. Ako si správne vybrať krajinu, školu a študijný odbor? Kto mi pomôže zvládnuť prijímací proces? Čo okrem akademických výsledkov mi môže pomôcť? Ako napísať motivačnú esej tak, aby naozaj zaujala a zanechala dobrý dojem? Kde zohnať financie? Ako sa pripraviť na každodenný život? Oplatí sa to všetko podstúpiť?
Veronika Červenáková v júni úspešne ukončila štúdium medzinárodných vzťahov a lingvistiky na University of Aberdeen v Škótsku. V rámci vysokej školy absolvovala jeden rok aj na University of New Mexico v USA. Okrem toho Veronika stážovala na ministerstve obrany, v startupe Staffino ako aj vo svetovom gigante Google. Momentálne pracuje ako copywriterka v ďalšom úspešnom slovenskom startupe Sli.do. Vo voľnom čase rada cestuje, spoznáva nové kultúry a ľudí, čo jej dodáva novú energiu.
Miška Hanzelová skončila druhý ročník práva na Queen Mary University of London a väčšinu tohto leta strávila stážovaním v bratislavskej pobočke medzinárodnej právnej firmy White & Case. Na najbližší rok sa teší, lebo bude vyťažená prácou v medzinárodnej právnej firme Reed Smith v Londýne a tiež prácou pre Unimak ako novovymenovaná Humanities Lead. Posledné dva roky strávila dobrovoľníčením v Legal Advice Centre na jej univerzite, kde zastupovala "revenge porn" obete. Verí, že kariéra korporátnej právničky sa dá spojiť s pomáhaním širšej verejnosti; možno práve preto, že veľké firmy na to majú viac prostriedkov ako neziskové organizácie.