Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

09 May
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

CHOICES: KAM KRÁČA TELEVÍZNA ŽURNALISTIKA?
Klublucmajx Hosťami májového vydania rozhovorov so zaujímavými ľuďmi budú Zuzana Hanzelová a Michal Kovačič. Pracujú v televíziách – ona vo verejnoprávnej, on v komerčnej. Poslušnosť a plytkosť im nevoňajú, viac majú radi priamosť a otvorenosť. Do spravodajstva priniesli prievan, ambíciu a profesionalitu. Porozprávame sa s nimi o práci aj súkromí, aktuálnych výzvach a nových trendoch ich profesie.
Sú nezávislí na politických stranách a podnikateľských záujmoch? Cítia sa v práci slobodní a rešpektovaní? Majú z niečoho obavy? Je zložité pre nich vyjadriť svoj postoj bez komentovania, stručne a vecne? Majú podmienky na pravdivosť a vyváženosť spravodajstva? Ako overujú fakty? Vnímajú zodpovednosť za výber tém? Ako vnímajú negativizmus v správach a medzi ľuďmi? Považujú sledovanosť za dôležitú? Prispôsobujú sa väčšinovému vkusu? Vidia zmeny v nárokoch mladých ľudí na obsah a kvalitu programov? Majú médiá prispievať k tomu, aby sme boli k sebe lepší? Čo okrem informovania a zabávania je ich úlohou?
Podujatie moderuje Ivan Ježík z Voices. Projekt podporuje Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. Viac o našich hosťoch:
Zuzana Hanzelová je moderátorkou a redaktorkou verejnoprávnej televízie. Svojou prácou prispela k tomu, že spravodajstvo RTVS za posledné štyri roky takmer zdvojnásobilo počet divákov. Má bakalársky titul zo štúdia žurnalistiky na UKF v Nitre. V rokoch 2010 až 2012 pracovala v TA3, odvtedy je v RTVS. Ako redaktorka sa venuje politike a investigatíve, moderuje Správy a komentáre na Dvojke. Myslí si, že novinári by sa mali stretávať so študentmi, vysvetľovať im ako pracujú a otvorene s nimi diskutovať na akékoľvek témy.
Michal Kovačič vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. Pracoval v Slovenskej televízii a novinárske skúsenosti získaval aj vo Fun rádiu. Ako redaktor Televíznych novín pracuje od roku 2008 v televízii Markíza, venuje sa domácej a zahraničnej politike. Ako spravodajca bol prítomný pri riešení migračnej krízy na Balkáne, referende v Grécku a teroristických útokoch vo Francúzsku. Je spolumoderátorom predvolebných a volebných štúdií. Moderuje diskusnú reláciu Fair play s Michalom Kovačičom.