Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

18 Feb
Sobota 21:00 - 02:00

Trvanie 300 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 4 / rezervácie € 6 / na mieste

NVMERI + MAX BAZOWSKI
365_NVMERI NVMERI sú Pišta Kráľovič, Palo Javorník a Miro Tuchyňa. Ich hudba je plná matematických beatov a chytľavých melódií inšpirovaných škandinávskym indie popom. Spájaním komplexných a pritom jednoducho stráviteľných aranžmánov, šumivých synťákovych plôch, psychadelických sólových úletov či Pištovho vyššie položeného hlasu, sa toto slovenské trio zaraďuje k zaujímavým a pozoruhodným projektom na hudobnej scéne. Pod menom The Uniques si prvým EP rýchlo získavajú svoju fanúšikovskú základňu. V roku 2010 si ich prvý album "From The Dust" vyslúži cenu alternatívneho albumu roka 2010 podľa kritikov na udeľovaní cien Radio_Head Awards. Ten ich dostáva aj do playlistov rádií a na väčšie pódiá nielen domácich festivalov ako Pohoda či Grape, ale aj do zahraničia ako showcase festivaly Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Waves Vienna, či rôznych klubov v Nemecku, Anglicku, Rakúsku a Čechách. Zaujme tiež Berlínske vydavateľstvo Pale Music, ktoré dosku v Nemecku vydáva v roku 2011. Po pár rokoch existencie The Uniques v marci 2013 nečakane kapela mení meno a vizuálny koncept. Energia a nálada však ostáva zachovaná, ako to dokazuje rovnomenný dlhohrajúci album NVMERI vydaný v roku 2013. Album taktiež získava nomináciu na cenu kritikov za album roka na tohtoročných Radio_Head Awards.
MAX BAZOWSKI
Kapela Max Bazowski zo Senice je síce na scéne len druhý rok, no už od vypustenia ich prvého singla That's Why I Tear, ktorý odprezentovala v Rádiu_FM prostredníctvom Demovnice, sa stretávala s vrúcnym prijatím publika a hudobných profesionálov. Predstavili sa ako jeden z nominantov na objav roka aj na pódiu Radio_Head Awards 2015, kde si neskôr prevzali cenu Nadácie Advance Investments. Tá im finančne pomôže pri príprave debutového albumu, na ktorom v súčasnosti pracujú v novej bratislavskej skúšobni. Cez leto si zahrali aj na festivaloch Pohoda a Grape. Na Pohode zaujali aj moderátora BBC Scotland Vica Gallowaya, ktorý sa o nich vyjadril pochvalne najskôr na listening session Rádia_FM a neskôr po zhliadnutí ich koncertu. (zdroj fm.rtvs.sk)