Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

07 Feb
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

MLADÍ A PODNIKAVÍ, VEK JE LEN ČÍSLO
ChoicesLuc Chuť rozbehnúť svoje nápady je tínedžerom prirodzená. Vidia okolo seba príležitosti a začínajú s podnikaním či komunitnými projektmi už na strednej škole, niektorí dokonca na základnej. Dobré rady na ceste za uskutočnením plánov môžu pomôcť aj starším. Príď sa porozprávať s chalanmi, ktorí nedávno maturovali, ale už dokázali všeličo vlastné uviesť do života! Čo sa museli naučiť a kde sa vzdelávali? Ktorí ľudia sú pre nich dôležití a čím? Ako zistili, či sa im s ich nápadmi oplatí začať? Robili si biznis plán? Ako sa zviditeľnili? V čom im pomohli informačné technológie a online priestor? Majú návod na získavanie verných zákazníkov? Ako chcú svoje rozbehnuté projekty udržať?
S Jaroslavom Dodokom, riaditeľom Mavio Media, lektorom a blogerom, a Jaroslavom Červinkom, riaditeľom JC Media, mentorom a projektovým manažérom, sa bude rozprávať Ivan Ježík z Voices.
Jaro Dodok má 21 rokov, vedie reklamnú agentúru Mavio Media a nedá dopustiť na dobrú kávu. Jeho príbeh sa začal písať v trinástich rokoch, keď vyhral svoj prvý pracovný pohovor po telefóne. Už na základnej škole sa z neho stal vášnivý copywriter a marketér. Neskôr založil portál Študent24.sk a začal prevádzkovať štyri spravodajské médiá. Spolu so svojím tímom zorganizoval medzinárodný Hug Day v 29 krajinách sveta a inšpiratívnu konferenciu TEDxBanská Bystrica. Cez víkendy školí a bloguje. Tvrdí, že vek je len formalita, ktorá bráni ľuďom robiť to, v čom sú dobrí.
Jaro Červinka uvažoval nad štúdiom, teraz sa však venuje najmä práci. V Púchove a Ilave otvoril predajne JC Media Computers. Popri tom jednotlivcom a firmám poskytuje vzdelávanie v oblasti programovania CNC strojov (CNCkurzy.sk) a 3D tlač. Vo firme pracuje s rodičmi, situácia však nebola vždy jednoduchá. Projektový manažment dostáva do praxe a ako mentor v projekte Komprax vyškolil viac ako 150 mladých ľudí. Hrával v Dubnickom ochotníckom divadle, dobrovoľnícky pomáhal združeniu Iskra nádeje a ešte počas gymnázia založil na škole televízne štúdio, z ktorého je dnes Dubnická internetová televízia.