Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

26 Dec
Pondelok 19:00 - 04:00

Trvanie 420 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 8 / rezervácie € 9 / na mieste

Podpora Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

FROG JAM XXI.: HUDBA
365_fj 26.12. 2016 * 20:00 h.
UZAVRETÁ SPOLOČNOSŤ
Piati trenčanskí zombíci vytiahli staré hity a vyrazili po dvadsiatich rokoch na turné okolo Súče.
AUDIOBUG
Kapela vznikla v r. 2015 s cieľom baviť sa hudbou po dlhšej nečinnosti. V jej radoch sú aj bývalí členovia iných Trenčianskych skupín (roman „Lyso“ – ex Yelowcake, Rudo – Uzavretá spoločnosť, ktoré v minulosti boli súčasťou punk / hardcorovej sceny v Trenčíne.
Zostava:
Bicie – Peter
Basgitara – Rasťo
Gitara – Roman
Spev – Rudo
AUTUMNIST
Vlado Ďurajka začínal ako ABUSE a ako jednohlavý súbor si to rozdával s EBM, zastúpený na niekoľkých kompiláciách. Po EP Sleepfields (2002), ktorá ešte bola one-man show v duchu IDM, do Abuse prišla rytmická sekcia Nylon Union a DJ Hlavolam a bol tu živý, koncertujúci band. Hovorilo sa o novej doske (The Great Outdoors, 2004), plánovali sa koncerty za slovenskými hranicami, diaľnice viedli všetkými smermi a ABUSE mali rýchlo našliapnuté k najpozoruhodnejšiemu zoskupeniu široko-ďaleko. Ubrali samplov a zoštíhlili pásma sekvencerov, urbanistický ambient dostal chutné acidjazzové konotácie, ale zároveň odkazoval k britskému UK garage. V dobe, keď sa „živé elektronické“ kapely vyžívali v jungleovej rytmike a ovládnutom dancefloore. S ďalším, tentokrát eponymným albumom zmenili i názov, aj keď AUTUMNIST kopírujú personálne obsadenie Abuse. Do pozadia zdanlivo ustúpili elektronické elementy i turntablismus, viac sú počuť akustické nástroje. Elektrochemický urban sound je i naďalej zmäkčovaný, nastúpili napohľad analógové zvuky, pridali sa spomienky na filmovú hudbu. Grime-dubstepové vrstvy prestupujú breakbeatom, ale temný nádych albumu je neustále a podivne relativizovaný akustickými prvkami, falošnými „dychovými“ samplami a zvláštnou, dvojlomovou atmosférou.
MARTINA JAVOR BAND
Martina Javor funguje s kapelou od roku 2008. V súčasnosti sa stabilizovala v kapelnej zostave Martina Javor (spev, gitara), Peter Bulík (elektrická gitara), Miloš Bulík (basgitara) a Ľuboš „Ežo“ Ambrozai (bicie). V apríli 2015 vydala svoj sólový debutový album White Lies Covered Eyes v spolupráci s vydavateľstvom Go2Stage, ktorý obsahuje 13 skladieb. Jej tvorba je zhomtnením osobných výpovedí, ktoré na jednej strane odhaľujú speváčkinu krehkosť, ale zároveň bez pátosu a s dávkou úprimnosti popisujú jej každodenné skúsenosti. Martinu Javor ste mali možnosť počuť na festivale Grape, Pohoda, Waves, Radio_Head Awards festivale a mnohých iných akciách.
BRATŘI ORFFOVÉ
Bratři Orffové, osobitý hudební kolektiv pohybující se na pomezí psychedelického folku a alternativního rocku se po úspěšném vystoupení na scéně ČT v průběhu karlovarského filmového festivalu 2016 rozhodli přidat další koncerty. V inovované sestavě se po více než dvou letech objeví na pódiích v Čechách i na Slovensku. Již téměř kultovní skupina má na svém kontě dvě alba. Bingriwingri z roku 2005 a cenami Anděl a Apollo oceněné album Šero z roku 2013.