Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

15 Nov
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

CHOICES: ODMENA A TREST
Choicesluc Odmeny a tresty používame pri výchove v rodine, škole či neformálnom vzdelávaní. Domnievame sa, že dieťa nimi vychováme, vštepíme mu normy správania či morálne hodnoty. Niekedy trestáme pre výstrahu a ponaučenie. Odmenu využívame ako motiváciu s cieľom upevniť žiaduce správanie. Odmeny a tresty používame aj v pracovných, partnerských či iných vzťahoch. Často nimi komunikujeme druhej strane odkaz, ktorý sme slovami nedokázali alebo nechceli odovzdať. S odmenou a trestom súvisí viacero otázok, na ktoré budeme hľadať odpovede. Dosahujeme trestami náš cieľ? Pomáhajú pri výchove? Sú psychické tresty menej ubližujúce ako fyzické? Aké riziká so sebou nesú tresty? Nie je trest skôr prejavom našej frustrácie, výchovnej bezradnosti, bezmocnosti a nezvládnutia situácie? Dá sa vychovávať bez trestov? Ako sa správne postaviť k neželanému správaniu dieťaťa či partnera? Má aj odmeňovanie svoje riziká? Nemotivujeme deti robiť veci za odmenu a nie pre vec samotnú? Aké odmeny sú vhodné a kedy?
S Marekom Pleškom, detským lekárom a aktívnym členom Slovenského skautingu, a jeho mamou, sociálnoprávnou poradkyňou a špeciálnou pedagogičkou Máriou Pleškovou, sa bude rozprávať Ivan Ježík z Voices.