Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

28 May
Sobota 21:00 - 02:00

Trvanie 300 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 5 / rezervácie € 6 / na mieste € 4 / študenti

BURGR & PJONI + KLÁRA A JÁN & ANDREJ DANÓCZI
365_bpjoni ĽUBO BURGR A PJONI hrajú ALI IBN RACHID
Ali ibn Rachid je pôvodom prešovská alternatívna skupina považovaná za „jednu z najlegendárnejších slovenských skupín“. Dnes koncertujú v zostave Ľubo Burgr a Pjoni (Jonatán Pastirčák). Svojou melancholickou tvorbou nadviazala v druhej polovici 80. rokov na vlnu „najpodivnejších“ skupín slovenskej alternatívnej scény, ktoré sa vymykali štýlovo-žánrovému uchopeniu. Ali ibn Rachid nikdy nesmerovali k mainstreamovému úspechu, avšak popularitu u alternatívneho publika si získali už svojím debutovým albumom Ali ibn Rachid, ktorý českí kritici „vynášali do neba za originálnu hudbu a vtipné texty prirovnávali k Frankovi Zappovi“. Kapela známa svojím veľkým nadhľadom a textami vychádzajúcimi z humoru, filozofie a situácií viazaných na pôvod skupiny si tiež na Slovensku zaistila silnú základňu fanúšikov, ktorí „neustále zháňali a počúvali jej bizarné albumy aj napriek tomu, že skupina bola dlhé roky mŕtva a nefunkčná“.
KLÁRA A JÁN + ANDREJ DANÓCZI
Sobotňajšie predstavenie bude zároveň i svetovou premiérou živej podoby projektu Klára a Ján. Duo vzniklo začiatkom tohto roku a je priamym následovníkom úspešej dvojice René a Klára, ktorá ukončila svoju existenciu predčasne kvoli názorovým nezhodám. Ich skladby štýlovo osciluju medzi experimentálnou operetou, weird music a noisom, no prítomné sú aj vplyvy rocku, musique concrète, či techna. Na sw syntetizér ARP a sample reálnych zvukov ich bude doprevádzať Andrej Danóczi, ktorý sa taktiež postara o vizuálnu stránku vystúpenia."