Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

17 May
Utorok 18:00 - 19:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné Voľný

CHOICES: AKO ODHALIŤ A PORAZIŤ MANIPULÁCIU?
365_choices_365 Ak nám niekto v pracovnom či osobnom vzťahu obratne vnucuje myšlienky, názory, či konania, ktoré nám nie sú vlastné, získava tak voči nám výhodu, ktorú môže zneužiť. Môže sa to diať nenápadne a nemusíme si uvedomiť, že ide o manipuláciu. Čo je a čo nie je manipulácia? Je častejšia jej vedomá alebo nevedomá forma? Ako fungujú manipulačné techniky a ako ich v komunikácii spoľahlivo rozpoznáme? Ako na ne účinne reagovať? Vie sa to každý z nás naučiť? Manipuluje niekedy človek aj sám sebou? Ako sa brániť brainwashingu, marketingovej a masmediálnej manipulácii? Kde sa to deti a mladí ľudia môžu naučiť?
Martin Čajko a Michal Šoltés
psychológovia a komunikační tréneri, autori vzdelávacieho portálu
www.otvorenahra.sk
Martin vyštudoval psychológiu, absolvoval prax v Psychiatrickej nemocnici Philippa Pinela v Pezinku, Výskumnom ústave detskej psychológie a patopsychológie a hipoterapeutickom centre Hipony. Pôsobil ako stredoškolský pedagóg a vychovávateľ. Teraz sa vo svojej praxi venuje najmä tréningom účinnej verbálnej a neverbálnej komunikácie, práci s emóciami a párovému poradenstvu. Život vníma ako neustály pohyb vpred a nie úzkostnú stagnáciu. Preto je jeho životným poslaním osobnostný rozvoj a pomoc druhým.
Michal študoval psychológiu a dnes vedie tréningy efektívnej komunikácie, ovplyvňovania a obrany proti manipulácii. Zvládnutie psychiky a komunikácie je podľa neho jednou z najväčších výziev, s ktorou sa vo svojich životoch stretávame. Významne ovplyvňuje náš úspech a šťastie. Jeho životným poslaním je hľadanie možností ako svojimi poznatkami a skúsenosťami pomôcť čo najviac ľuďom.