Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

11 Dec
Piatok 20:00 - 02:00

Trvanie 360 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 9 / rezervácie € 12 / na mieste

BEZ LADU A SKLADU + JEŠTĚ JSME SE NEDOHODLI (CZ)
365blas Rezervované vstupenky si vyzdvihnite najneskor do 19:40 h. V opačnom prípade môžu prepadnúť do predaja na mieste. Ďakujeme za pochopenie.
BEZ LADU A SKLADU
Skupina BEZ LADU A SKLADU vznikla v roku 1985 ako projekt spolužiakov trenčianskeho gymnázia a ihneď po svojom objavení na koncertných pódiách sa stala senzáciou hudobnej scény. Svojím prejavom, ktorý nabúral dovtedy existujúce klišé československej hudobnej tvorby, koncertným nasadením a metaforickými textami dokázali veľmi citlivo a s nadhľadom popisovať náš život z iného uhla. Hudobní odborníci a návštevníci koncertov si ich zamilovali od prvého momentu. Prispel k tomu nemalou mierou aj vekový priemer skupiny. Spevák Michal Kaščák mal v dobe vzniku kapely len 13 rokov. Prvé vystúpenie na pražskom Rockfeste z nich spravilo alternatívnu skupinu č.1 vo vtedajšom Československu. Ich texty a hudobný prejav sa od prvého momentu stali terčom cenzorov, ktorí pre ideologickú nevhodnosť zakázali aj zhudobnený text zo šlabikára : Anča kráča, auto fičí !!! Z obavy o nevhodný nárast popularity a ovplyvňovanie ľudí im bolo znemožnené vystúpiť na koncerte v bratislavskom PKO spoločne s Pražským výběrom a zákazy potom postihli aj ich mnohé ďalšie plánované koncerty. Skupina ich má napriek tomu na svojom konte stovky, či už v bývalom Československu, ale aj vo Francúzsku, Holandsku, Nemecku a Poľsku. V roku 2009 ju americký denník The New York Times zaradil medzi „skupiny, ktoré prispeli k pádu železnej opony“ v štátoch bývalého komunistického režimu a jej členov nazval „hudobníkmi, ktorí vyčnievali spoza železnej opony“. Hlavným poznávacím atribútom kapely sa stala ich originálna hudba, využívajúca rytmus a minimalistické (často i kakofonické) hudobné postupy spolu s invenčnými metaforickými textami. Skupina od prvých momentov zaujala aj svojou štýlovou vizážou (čierne obleky, biele košele, úzke čierne kravaty, biele ponožky a nepostrádateľné čierne okuliare). Na svojom konte má skupina BEZ LADU A SKLADU tri štúdiové albumy (Xmetov, Horúce hlavy, Iba raz), niekoľko neoficiálnych záznamov zo živých vystúpení a jedno DVD.