Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

16 Nov
Pondelok 21:00 - 02:00

Trvanie 300 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 6 / rezervácie € 8 / na mieste

INTERIOR SOUNDS: NVMERI + JIMMY PÉ
Form_365 NVMERI
NVMERI sú Pišta Kráľovič, Palo Javorník a Miro Tuchyňa. Ich hudba je plná matematických beatov a chytľavých melódií inšpirovaných škandinávskym indie popom. Spájaním komplexných a pritom jednoducho stráviteľných aranžmánov, šumivých synťákovych plôch, psychadelických sólových úletov či Pištovho vyššie položeného hlasu, sa toto slovenské trio zaraďuje k zaujímavým a pozoruhodným projektom na hudobnej scéne. Pod menom The Uniques si prvým EP rýchlo získavajú svoju fanúšikovskú základňu. V roku 2010 si ich prvý album "From The Dust" vyslúži cenu alternatívneho albumu roka 2010 podľa kritikov na udeľovaní cien Radio_Head Awards. Ten ich dostáva aj do playlistov rádií a na väčšie pódiá nielen domácich festivalov ako Pohoda či Grape, ale aj do zahraničia ako showcase festivaly Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Waves Vienna, či rôznych klubov v Nemecku, Anglicku, Rakúsku a Čechách. Zaujme tiež Berlínske vydavateľstvo Pale Music, ktoré dosku v Nemecku vydáva v roku 2011. Po pár rokoch existencie The Uniques v marci 2013 nečakane kapela mení meno a vizuálny koncept. Energia a nálada však ostáva zachovaná, ako to dokazuje rovnomenný dlhohrajúci album NVMERI vydaný v roku 2013. Album taktiež získava nomináciu na cenu kritikov za album roka na tohtoročných Radio_Head Awards.
FVLCRVM
Vlastným menom Pišta Kráľovič je úzko spätý s hudbou už od mladého veku. Neskôr mu učarovali synťáky a produkcia beatov na počítači a založí si vlastnú skupinu The Uniques, kde spája všetky nadobudnuté skúsenosti. V ďalších rokoch je však jeho hlad po hraní a produkovaní rôznych žánrov neutíchajúci. Klubová hudba je preto ďalšia vysnívaná méta a preto začína ako DJ hrávať v rôznych podnikoch v Bratislave a okolí. Popri kapele vydáva pár remixov a vlastných skladieb pod menom Que a so súkmeňovcami zakladá vlastné parties ako Hochspannung!, Chunk-Foo či Beat Deck! Jeho kapela mení meno na Nvmeri a vydáva ďalší album, pri ktorom je všetkým jasné, že prechod cez žánre nebola len mladícka nerozhodnosť, ale vrýva sa do veľmi netradičného podpisu, ktorý si FVLCRVM vytvoril.Od vydania debutového EP projektu FVLCRVM s názvom Notch ubehlo pár mesiacov a malý vír, ktorý Pišta Kráľovič vyvolal na hladine tunajšej elektronickej scény, sa stále točí. Po spolupráci s ďalšími slovenskými a českými talentami na Red Bull Music Academy Bass Campe totiž nasledoval víťazný remix pre nórsku popovú speváčku Samsaya, ktorá jeho verziu svojho aktuálneho singla označila za najlepšiu slovami "biiig Jungle tune".
http://fvlcrvm.com/
JIMMY PÉ
Jimmy Pé patrí medzi najtalentovanejších súčasných slovenských producentov elektronickej hudby. Vo svojej tvorbe spája rôzne žánrové vplyvy. Začínal tým, že tvoril samostatné skladby, ktoré sa postupne dostali na viaceré svetové kompilácie. V roku 2008 založil s kamarátom (GLGN) internetový label, GERGAZ NETLABEL ktorý spolupracuje s umelcami ako Fallgrapp, FVLCRVM či Inso.
ABNORMAL
Maroš Sabo je tvorca Interior Sounds a svoje myšlienky pretvára do hudby pod menom Abnormal.