Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

12 Jun
Piatok 22:00 - 04:00

Trvanie 360 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 3 / rezervácie € 4 / na mieste

DRUM'N'BASS NIGHT: LIXX + SOURCE CODE + NEKRIS + TWIST
Lixx LIXX
Lixx je rodák zo západoslovenského mesta Trnava, kde momentálne žije aj tvorí. Jeho pôsobenie na hudobnej scéne zahŕňa nespočetné množstvo aktivít. Už vyše 15 rokov sa venuje djingu, v ktorom hlavnú úlohu hrá drum&bass. V roku 2001 stál za vznikom úspešnej, dnes už neexistujúcej drum&bassovej párty Beatz, ktorej história sa písala viac, než 9 rokov. O čosi neskôr dostáva priestor v Rádiu_FM a dnes už ôsmy rok pripravuje, vysiela a moderuje pravidelnú reláciu o drum&basse – SIGNAll_FM. Okrem iného má za sebou redakčnú prácu pre internetový portál dnb.sk, časopis Wave Magazine a po bohatých promotérskych skúsenostiach z minulosti sa aktuálne venuje organizovaniu klubových nocí SIGNAll_FM Night a BASSHAZE. Vďaka nim na Slovensku vystúpili často po prvýkrát mená ako Calibre, DRS, Alix Perez, Technimatic, LSB, SpectraSoul, Rockwell, Phil Tangent, Tokyo Prose a mnoho ďalších. Lixx je trojnásobným držiteľom ocenenia “Najlepší slovenský drum&bassový DJ” podľa ankety Slovak Drum&Bass Awards. V roku 2012 sa mu podarilo vyhrať djskú súťaž prestížneho festivalu Sunandbass na Sardínii. Práve atmosféra tohto fantastického eventu ovplyvňuje počas posledných rokov jeho hudobné chúťky. Okrem drum&bassu v djingu príležitostne zabŕda aj do eklektickej, žánrovo neohraničenej listeningovej hudby v rámci projektu Subliminal. Hovorí o sebe, že je idealista, ktorý má rád dobrú hudbu. Zdá sa, že práve tá sa stala neoddeliteľnou súčasťou jeho života.
SOURCE CODE
Source Code alebo Hadzi & Green tvoria DJ-skú dvojicu od roku 2008, no nezávisle na sebe pôsobia na drum´n´bassovej scéne zhruba 10 rokov. Ich prvý spoločný kontakt prišiel v roku 2006 na akcii organizovanej A2 crew v Modre, kde si okamžite sadli, či už ľudsky, ale hlavne hudobne. Obaja v tej dobe hrávali prevažne tanečný liquid funk. Počas nasledujúcich rokov sa často stretávajú na rôznych akciách a na začiatku roku 2008 to skúsia za gramcami po prvýkrát spolu. Okamžite to funguje a chalani si riadne užívajú každé vystúpenie. V roku 2009 sa stávaju rezidentmi uz legendarnej akcie Decadance v známom klube METROCLUB Šala. Svoje DJ-ské umenie predvádzajú pravidelne v rôznych kluboch po Slovensku a taktiež na mnohých letných festivaloch. Neobišli však ani našich západných susedov a pozvanie prijali do Pražskej Akropoly, či klubu Styx. V súčasnosti preferujú deepovy drum´n´bass okorenení experimentálnym autonomic soundom, no nepohrdnu any minimal deepovym dupstepom Aktivne sa venuju aj vlastnej tvorbe, kde tvoria trojicu a vravia si Open code.
NEKRIS
Nekris pochádza s malej dedinky Kočovce nachádzajúcej sa pri Novom Meste nad Váhom. Od mala ho lákala elektronická hudba prešiel si cez trance, house, techno, dubstep, drum n bass... DJing ho začal zaujímať v jeho 15tich rokoch v 18tich si kúpil prvú konzolu o 4 roky neskôr si kupuje prvé gramofóny a CD playere. Nekris si prešiel cez sub žánre ako je jump up, liquid, techstep, "plechy",neurofunk a zastavil sa pri deepovejšej stránke toto žánru. V jeho setoch môžete počuť hudbu hlavne od producentov ako sú: Break, BTK, DLR, Skeptical, Bredren, RoyGreen, S.P.Y. Rene LaVice,Command Strange, Emperor, Xtrah ale aj Calibre, Technicolour, Ivy Lab,Lenzman, Ed-It... Je tak isto aj zakladateľom BASSIZM crew ktorú založil s jeho kamarátom Patrikom ktorý neskôr odchádza ale prichádzajú nový členovia a to dvojica ktorý si hovoria ENIGMA.
TWIST
Dj Twist vlastným menom Tomáš Chorvát je členom trenčianskeho bookingu TNT_Crew.K elektronickej hudbe sa dostal v roku 2005.Hlavne kupovaním rôznych časopisov o hudbe(Tripmag,Xmag,Ultramix).O rok neskôr sa rozhodol zadovážiť si svoje Technicsy.Tak začal doma trénovať a zdokonaľovať sa v mixovaní.Spočiatku sa venoval čisto len Minimalu a jeho odnožiam,potom prislo aj Techno,DrumNBass a nakoniec aj DubStep.Prvý krát sa postavil za gramofony v dnes už neexistujúcom klube LeeLoo Station v Trenčíne.Potom začal hrávať v miestnych kluboch a aj v mestách v širokom okolí.Pri hraní kladie veľký dôraz technickému prevedeniu mixingu a takisto aj výberu trackov.Doteraz zostal verný Houseu a DrumNBassu.