Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

20 Sep
Sobota 21:00 - 01:00

Trvanie 240 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 3 / rezervácie € 4 / na mieste

THE ILLS + INHERITANCE
Ills THE ILLS
Dve gitary, basa, bicie a žiadny spev. The Ills si potrpia na hutný a hlučný sound, vycibrený vzájomne sa dopĺňajúcimi gitarovými vyhrávkami a podmanivými basovými linkami. Ich tvorba už škatuľky “post-rock” a “shoegaze” dávno presiahla, no svoje korene netaja a s vplyvmi math-rocku či sludge-u sa vrhajú do nových hudobných dobrodružstiev. Na scéne fungujú od roku 2008. Za ten čas odohrali vyše stovky klubových koncertov na Slovensku, v Dánsku, Nemecku, Rakúsku, Maďarsku, Poľsku, Česku, stihli supportovať And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut či Russian Circles a zahrali si na domácich festivaloch Wilsonic a Pohoda. Ich atmosférické inštrumentálne skladby sa im doteraz podarilo zachytiť na dvoch albumoch (Splendor/2012 a To Wish Impossible Things/2010) a dvoch EP-čkach. V poradí tretí album s názvom Zoya nahrali vo februári v Dánsku, jeho release je naplánovaný na september 2014 na ich domovskom labeli Exitab.
INHERITANCE
Niektoré prepojenia sú tak silné, že ich akákoľvek vzdialenosť nedokáže oslabiť. Práve touto vzdialenosťou naberajú na novej sile, ktorá je ich schopná pretaviť do úplne iných rozmerov. To je aj prípad kapely Inheritance, ktorej v týchto dňoch vychádza debutové EP Distances. Projekt postavený na základe už neexistujúcej post-metalovej kapely Dawn to Come vznikol na trase Prešov-Brno. O tom, že mu vzdialenosť a minimálna možnosť skúšok nijako neuberajú, svedčia aj mená, ktorým budú predskakovať v najbližších dňoch: írsky God Is an astronaut či americký Pontiak. Kľúčovou ideou bolo vytvoriť niečo v daných končinách nepoznané, a tak trocha prekvapiť variabilitou samotného tvorivého aparátu - trojkombinácie gitara/klavír/bicie. Prvý materiál bol hotový v dobe kratšej ako jeden mesiac. Samozrejme bez osobného kontaktu len na báze zdieľania ideí. Po zvukovej stránke by sa projekt dal priradiť ku modernej fusion/post-jazz scéne, však v ambientnom balení s dôrazom na dynamický vývoj. Arytmické gitarové rífy v čistom zvuku ponorené do echa, doprevádzané klasicky znejúcim klavírom a gradované prekalkulovanými groovmi bicích. Z hľadiska muzikantských preferencíí z minulých projektov je Inheritance veľký krok do neznáma nielen v našich končinách. Preto sa túto ambicióznu formáciu oplatí v budúcnosti sledovať, alebo aspoň dať šancu ich debutu Distances.