Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

01 May
Štvrtok 20:00 - 23:00

Trvanie 180 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 4 / rezervácie € 5 / na mieste

BRYNJA & ÓSK + MARTINA JAVOR BAND + LILLE
Form_365brynja Brynja & Ósk - celým menom Brynja Bjarnadóttir a Þorbjörg Ósk Eggertsdóttir sú dve samostatné hudobníčky z Islandu. Často však navzájom spolupracujú, a rovnako je tomu aj na ich prvej šnúre koncertných vystúpení (Londýn, Nantes, Rím, Budapešť, Banská Štiavnica, ŽIlina, Bratislava, Viedeň, Kodaň a Poľsko). Obe umelkyne sa Vám predstavia s vlastným hudobným repertoárom, kde predvedú skladby samostatné i spoločné. Hovorí sa, že pokiaľ sa na Islande objaví kvalitný umelec, stojí za to ho stretnúť a zažiť. Hudobníci z Islandu sú takmer vždy veľmi špecifický či "alternatívny" vo svojom prejave, nie je tomu inak ani v prípade speváčok Brynja & Ósk. Hudobná tvorba a prevedenie piesní zachytáva jedinečnosť tradičného islandského ducha prejaveného cez osobnosti a charizmy oboch speváčok. Piesne v ich prevedení nesú dvojaké črty: Najskôr sú to tradičné islandské piesne (v štýle „world music“ resp. „traditional folk music“), ktoré nesú známky fluidity, ľahkosti a vysokých dlho nesúcich sa tónov. Potom je to vlastná tvorba speváčok, ktorá je štýlovo najbližšie ku „indie folk“, kombinačne však s tradičným islandským folkom. Tieto piesne sú prevedené v rôznych tempách, dynamickejšie i melancholickejšie, predovšetkým sú však originálne a evokujú širokú škálu povznášajúcich pocitov.
LILLE
Lille dream folková dvojica, ktorá vkladá svoje snivé videnie do hudby. Zvuk akustických gitár doprevádza spev v anglickom jazyku, ale i v rodnej slovenčine, ktorá je podľa nás veľmi spevavá a poetická. Počas dlhého zimného obdobia sme zložili mnoho pesničiek, ktoré v sebe nesú náladu zimných dní. Z troch najobľúbenejších skladieb sme vytvorili Zimný minialbum - s pesničkou Days without sun, I am a tree a Winter. Piesne v sebe nesú motívy prírody, voľnosti, melanchólie a zasnenosti.
https://soundcloud.com/lilleband