Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

08 May
Štvrtok 20:00 - 23:00

Trvanie 180 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 3 / rezervácie € 4 / na mieste

BE FOREST /IT/ + THE ILLS /SK/
Form_365 Be Forest /it
Pôvodne trio, dnes už štvorica z talianskeho Pesara. Be Forest na seba upútali prvýkrát v roku 2011, kedy vydali debutový album Cold a po Európe koncertovali s Japandroids. Hľadať s nimi hudobné podobnosti by však bolo zbytočné. Be Forest hrajú shoegaze zmiešaný s prvkami post-punku a snovou atmosférou. Navrstvené gitary, jemné ženské vokály, temné basové linky a precízne bicie sú hlavnými komponentami ich skladieb. Zatiaľ čo ich debut bol temnejšou záležitosťou, na novom albume Earthbeat (2014) sa objavujú už aj svetlejšie, pozitívnejšie či romantickejšie motívy a jeho celkový zvuk je živší.
http://beforestofficial.tumblr.com/
https://soundcloud.com/wwnbbcollective/sets/be-forest-heartbeat
http://beforest.bandcamp.com/
The Ills /sk
Dve gitary, bicie, basa a žiadny spev. The Ills si potrpia na hutný a hlučný sound, vycibrený vzájomne sa dopĺňajúcimi gitarovými vyhrávkami a podmanivými basovými linkami. Ich tvorba už škatuľky "post-rock" a "shoegaze" dávno presiahla, no svoje korene netaja a s vplyvmi math-rocku či sludge-u sa vrhajú do nových hudobných dobrodružstiev. Na scéne fungujú od roku 2008. Ich atmosférické inštrumentálne skladby sa im doteraz podarilo zachytiť na dvoch dlhohrajúcich albumoch (To Wish Impossible Things/2010 a Splendor /2012) a dvoch EPs. Tretie LP s názvom Zoya nahrali vo februári v Dánsku, ukážky z neho zaznejú aj na koncerte v LÚČI.
https://soundcloud.com/the-ills
http://ills.bandcamp.com/album/splendor