Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

11 Apr
Piatok 21:00 - 22:30

Trvanie 90 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 5 / Rezervácie € 6 / na mieste

KATARZIA A JEJ FRAJERI + HERZOG HERZOG + JOHANNA
Form_katarzia Autorský nu-folk-rap
Katarzia je Katarína Kubošiová (25). V roku 2012 začala ako autorka skladať a písať folk-rapové pesničky, postavené hlavne na slovenských textoch reflektujúcich život mladej ženy. Najskôr začala iba neisto hľadať tóny na gitare, dnes má odohratých už okolo 50 koncertov v bratislavských a pražských kluboch, festivaloch po celom Slovensku. Pesničký píše a skladá intuitívne. Venuje sa predovšetkým otázke: ako žiť? V priebehu roka a pol vyrobila 15 folk-rapových skladieb a na jeseň 2013 ich vo vlastnej produkcii nahrala na CD s názvom Generácia Y, ktoré vyšlo vo vydavateľstve Slnkorecords. Neobyčajným spôsobom a súčasným jazykom rozpráva o obyčajných problémoch, vzťahoch ženy tretieho tisícročia, hľadajúcej vnútornú slobodu. Od marca 2014 začína hrať spolu s Mariánom Slávkom za bicími a klavírom a Mišom Tolgyessym na druhej gitare. Vyrástla v Nitre, študuje filmovú scenáristiku a dramaturgiu na VŠMU v Bratislave.
Katarína Kubošiová - texty, skladby, gitara, spev,
Marián SLávka - bicie, klavír
Michal Tolgyessy- gitara
“Album je prekvapivo vyzretým autorským dielom mladej pesničkárky. Vtiahne vás do sveta Generácie Y. Ešte je len študentkou a už je hotovou speváčkou, so zaujímavou farbou hlasu aj s vlastným výrazom.
Sama si robí hudbu aj texty, poväčšinou na pódiu okrem nej nik nie je. Iba ona s gitarou, takmer vždy s iným pestrofarebným imidžom. Inak povedané, Katarína Kubošiová vystupujúca pod menom Katarzia je na našej scéne zjavom, ktorý sa nedá prepočuť ani prehliadnuť.” Oliver Rehák, SME
„...čtyřiadvacetiletá Katarzia (kytky vmodrých vlasech, kombinace ironie a lehce lyrické serióznosti) by k ní mohla patřit, ale zároveň je úplně výjimečný typ. Přirozeným splynutím s živě zpívanou písní, ale i natrpklým svědectvím o zádrhelích vztahů – tím obojím může připomenout mladou Zuzanu Navarovou”
(Pavel Klusák, Lidové noviny)
www.slovakatarzia.com
Herzog Herzog vydal v decembri 2013 pod značkou Exitab nový album Sitzfleisch. Na jar k nemu pripravil menšie CZ/SK turné spolu s českou speváčkou a Djkou Johanou Švarcovou (Kazety). Od 11. Apríla do 30. Mája sa predstavia v kluboch v rôznych mestách na Slovensku a v Čechách (Bratislava, Trenčín, Praha, Brno, Poprad, Prešov, Topoľčany... Speváčka a Dj-ka Johana Švarcova (Kazety/CZ), s ktorou Herzog Herzog nahral aj skladbu Lost, Lost, Lost z aktuálneho albumu, je známa z českého elektropopoveho dua Kazety, ako aj svojimi živelnými a nepredvídateľnými dj setmi, buď ako DJ Johana alebo ako Disjockejové spolu s Petrom Marekom s MIDI LIDI. Podoby nového albumu Sitzfleisch. už boli možne zachytiť v máji 2012, keď vyšlo sugestívne štvorskladbové Sitzfleisch! EP a o rok nato singel Urban Nova. Album Sitzfleisch. bol aj nominovaný na Radio Head Awards 2013 v kategórii Elektronický album roka. Herzog Herzog si vďaka svojim živelným koncertom vybudoval pozíciu jedného z najzaujímavejších elektronických live-actov.