Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

15 Sep
Nedeľa 18:00 - 19:00

Trvanie 60 min

Miesto Kino Hviezda

Vstupné dobrovoľné vstupné

Soňa Ferienčíková (SK): Everywhen
Everywhen_klubluc_01

Mezinárodný kolektív uvádza autorskú hudbu, pohyb a originálnu 3D animácie v intermediálnej performancií o neustálej rotácií dejin. Everywhen krúži okolo dvojakej roviny života – osobnej a politickej. Stavia do ostrého kontrastu obraz láskyplného, jemného a dobrotivého osobného života a realitu spoločenského zapojenia jedinca, ktorá môže byť často zlovestná, nenávistná a pomstychtivá. Ako prezentujeme svoje politické postoje svojim najbližším?

Žena ako milujúca matka, která propaguje vraždenie a otroctvo; milujúci pár zapojený do propagandy zvrátenej ideológie; deti, ktoré akoby v zápale hry hajlujú. Zábery, na ktorých niečo nie je v poriadku. Obrazy bežných rodín, matiek a otcov so svojimi deťmi, malých skupín navzájom si blízkych ľudí tvárou v tvár hroziacemu opakovaniu histórie.

Naše spomienky sa často vynárajú, upravujú, prikrášľujú alebo dokonca samovolne mažú. Vynechávaním niektorých udalostí a prepisovaním histórie sa buduje bariéra v komunikácií medzi nastupujúcou generáciou a staršími ľuďmi, čo je najpríhodnější základ pre opakovanie určitej časti histórie. Je vôbec možné zabrániť takému opakovaniu, ak nám je určitá ideológia vpísaná do tela takmer ako DNA? A ako je ťažké byť kritickým k vlastnému svetonázoru, zvlášť keď je vytvorený vašimi najbližšími? Intímna situácia v desivo povedomom kontexte.

Tanec, koncept: Soňa Ferienčíková
Vizuál, koncept: Mária Júdová
Hudba, koncept: Alexandra Timpau
Svetelný dizajn, technická spolupráca: Ints Plavnieks
Pohybová spolupráca: Martina Hajdyla Lacová
Technická podpora: Andrej Boleslavský, Constantine Nisidis, Sara Pinheiro, Matěj Šenkyřík
Kostýmová spolupráce: Daniela Danielis
Produkcia: GAFFA o.z. a BOD.Y o.z.
Koproducenti: Motus, z.s., produkce divadla Alfred ve dvoře, Štúdio 12

Česká premiéra: 12.02.2018, Alfred ve dvoře, Praha
Slovenská premiéra: 20.04.2018, Štúdio 12, Bratislava

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia