Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

21 Sep
Štvrtok 20:00 - 21:00

Trvanie 60 min

Miesto Kino Hviezda

Vstupné Voľný

HALA SYMPÓZIUM: HRA NA BUDÚCNOSŤ
DSC_0860_365x244_crop_na_205 Koncept a réžia: Petra Fornayová
Tvorba a interpretácia: Petra Fornayová, Adam Hanuljak, Natália Okolicsányiová, Ján Šimko
Vizuálny koncept, realizácia a supervízia vizuálov: Boris Vitázek
Hudba: Lucia Chuťková
Kostýmy: Iveta Haasová
Dramaturgia: Peter Šulej
Technická réžia a svetelný dizajn: Slavomír Šmálik
Voice-over: Lucia Hurajová
Použité texty: Peter Šulej_Prišli Odišli, Jean Améry_O starnutí / Revolta a rezignácia, Alex Williams a Nick Srnicek_ Manifest akceleracionizmu, Paul Verhaeghe_výber z rôznych textov, osobnostné dotazníky MMPI
Produkcia: AST
Vznik predstavenia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Medzinárodný Vyšehradský Fond v rámci umeleckej rezidencie VARP v Studiu ALTA Praha.
Ďakujeme za podporu a pomoc Adriane Bobowskej, Uršule Kovalyk, Divadlu Bez domova, Alene Petrželkovej a Centru sociálnych služieb Náruč záchrany SENIOR&JUNIOR v Bratislave.
Hra na budúcnosť _ Subjective Future je fiktívny dokument. Je subjektívnou interpretáciou blízkej či ďalekej budúcnosti štyroch postáv – štyroch umelcov zo štyroch rôznych umeleckých disciplín – tanec, divadlo, výtvarné umenie a filmový dokument, ktoré sú v predstavení zároveň použité ako rovnocenné umelecké prostriedky. Z pozície budúcnosti pozeráme aj na prítomnosť, ktorá sa zrazu môže javiť inak. Tvoríme naše predstavy, vnímame svoje strachy a túžby. Pozorujeme naše vlastné možné budúcnosti. Formou 3 - dňovej udalosti prebehne od 21. - 23. septembra 5. ročník sympózia súčasného umenia, ktorý ponúkne inštalácie, objekty, performancie a iné druhy nového divadla, výstavy, diskusie a prednášky vo verejnom priestore centra mesta, ale aj na niekoľkých interiérových lokalitách. Počas týchto dní uvidíte okolo 20 výstupov reflektujúcich tendencie a formy slovenkého vizuálneho umenia.
Ambíciou projektu HALA bolo počas posledných štyroch rokov vytvorenie špecifického priestoru určeného na prezentáciu aktuálneho vizuálneho umenia pre trenčianske publikum. V minulých ročníkoch 6 - dňové sympózium situované do areálu bývalej textilnej fabriky Merina, či bývalých bavlnárskych závodov predstavovalo priestor vzniku multimediálnych výtvarnych diel, site-specific inštalácií, objektov, maliarskych diel, performancí, prostredníctvom ktorých autori reflektovali minulosť daného miesta. Medzi zúčastnenými autormi boli napríklad Lucia Tallová, Juraj Toman a Juraj Florek, Jaroslav Kyša, Ján Šicko, Patrícia Koyšová, Kristína Bukovčáková, Viktor Fuček a mnohí ďalší. Okrem etablovaných výtvarníkov, občianske združenie HALA zapájalo lokálnu strednú a základnú umeleckú školu, ale aj slovenské a medzinárodné vysoké školy výtvarných umení. Doposiaľ na sympóziu spolupracovalo viac než 200 autorov a študentov.
http://www.halasympozium.sk/