Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

16 Sep
Piatok 20:00 - 20:20

Trvanie 80 min

Miesto kino Hviezda

Vstupné € 5 / rezervácie € 7 / na mieste

A STUDIO RUBÍN (CZ): AGÓNIA A EXTÁZA STEVA JOBSA
365_jobs Steve Jobs svojimi nápadmi zmenil svet. V slávnom prejave vyzýval: „Choďte za svojím srdcom a nebojte sa snívať!“
Ale riadia sa podľa jeho hesla aj robotníci z továrne v čínskom Shenzene, kde sa vyrába polovica celej svetovej produkcie elektroniky vrátane značky Apple? Alebo im stačí prežiť dlhé smeny v náročných pracovných podmienkach? Zaujíma nás, čo sa v skutočnosti skrýva za slovami MADE IN CHINA?
Agónia a extáza Steva Jobsa je experimentálna hra postavená na výkone jediného herca a je určená divákom, ktorý chcú premýšľať, zaoberať sa sami sebou, svojím vzťahom k svetu a technológiám, k problémom zdanlivo vzdialeným. Dokážeme im venovať aspoň zlomok pozornosti, ktorý každý deň venujeme svojim múdrym telefónom?
Pripravovaná inscenácia predstavuje vlastný pohľad Stredoeurópanov na danú tému. Autor k odvážnej interpretácii aj sám vyzýva a ponúka hru na stiahnutie na internete s odkazom: “Robte si s ňou, čo chcete” a českí divadelní tvorcovia sľubujú, že ho vezmú za slovo.
Autor: Mike Daisey
Réžia: Radek Brož
Dramaturgia: Simona Emilia Nyitrayová
Obsadenie: Tigran Hovakimyan