Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

18 Sep
Nedeľa 16:00 - 17:00

Trvanie 50 min

Miesto kino Hviezda

Vstupné € 3 / rezervácie € 4 / na mieste

DETSKÝ DIVADELNÝ KLUB: DON ŠAJN
365_don_sajn Tyjátr je divadelný projekt bábkoherca a dramaturga Ivana Gontka, člena súboru Starého divadla K. Spišáka v Nitre a spoluzakladateľa súboru Teatro Tatro. Cieľom projektu je prinavrátiť do súčasnosti tradíciu kočovných bábkarov a komediantov.
Hra o zvodcovi žien Donovi Juanovi pochádza z 2. polovice 14. storočia a stala sa predlohou mnohých neskorších verzií, či pre komédiu dell´arte, Moliérovu drámu alebo slávnu Mozartovu operu. Postupne sa stala súčasťou kmeňového repertoáru každej bábkarskej dynastie.
V Čechách sa hrala od roku 1770 pod názvom „Strassliwi Hodowani nebo Don Jean mordirz sweho Pana bratra Don Carlos“ a postupne z verzií rôznych bábkarských rodov vznikol text, ktorý sa s malými obmenami hráva dodnes.
Príbeh o potrestanom hriešnikovi hrávali aj Anderlovci a bol jedným z nahrávanejších titulov. Práve túto verziu ponúkame divákom v neskrátenej podobe a veríme, že i v našom podaní si získa svojich divákov.
Hra je venovaná pamiatke všetkých slovenských ľudových bábkarov, vďaka ktorým pretrvalo tradičné bábkové divadlo do dnešných dní.