Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

05 Mar
Sobota 19:00 - 20:00

Trvanie 60 min

Miesto Prvá komorná divadelná scéna

Vstupné študenti

VŠMU: ZACHRÁŇ SI SVOJHO AFRIČANA
365_african Komický večer plný polemiky s márnou snahou o benefíciu!
Pripravte sa na večer falošných obáv, skutočného problému a inscenovaných rozpakov. Všetci by sme radi nejako pomohli Afrike. Je to však skutočná pomoc, alebo je to snaha odľahčiť naše svedomie? Päť hviezd pripravuje večer pre Afriku. Pomedzi africké klišé, búrlivé emócie a ich vlastné politické stratégie sa pokus o charitatívny večer mení do komického a pálčivého väzenia.
Potrebuje to hnaciu silu v prominentoch?
Ani hudobné číslo Africký imigranta by nebolo zlé.
Alebo je toto už rasizmus? Herci sa snažia zostať zúfalo uvolnení, všetko by malo bežať profesionálne. Pokus urobiť dobrý benefičný večer sa však stále viac a viac vymyká spod kontroly a vyvíja sa do módnej prehliadky ich vlastnej ješitnosti.
Kto bude centrom pozornosti a kto bude mať najviac prejavov?
Môže byť bieda zneužitá za účelom dosahovania vyšších cieľov?

Hra o chybných snahách politickej korektnosti, túžby po lepšom svete a nebezpečenstve našej charitatívnej spoločnosti! Režisér Roman Maroš balansuje na tenkej čiare a nešetrí ani jednu stranu. Ani stranu aktérov benefičných zbierok, ani stranu najdôležitejšiu, ľudí, ktorí na zbierku prispievajú. Prehodnocuje slová ako adekvátny, korektný, normálny, či morálny.
Ingrid Lausund je na Slovensku zatiaľ neznáma autorka. Narodila sa v roku 1965. Študovala najprv herectvo, potom presedlala na divadelnú réžiu. Založila vlastné divadlo, v niekoľkých ďalších pôsobí ako hosť. Napísala niekoľko divadelných hier, ktoré patria k stálemu repertoáru európskej scény. Ako profesorka pôsobí na umeleckých školách v Essene, Salzburgu a Berlíne. V súčasnosti žije v Berlíne..
Projekt je spolufinancovaný z programu Oficiálnej rozvojovej pomoci SR, SlovakAid.
Ingrid Lausand: Zachráň si svojho Afričana
Premiéra: 28. 1. 2013, 19.00 hod.
Divadlo Lab, Svoradova 4, Bratislava
Divadelná fakulta VŠMU
Tvorivý tím:
Réžia: R. Maroš
Dramaturgia: L. Garajová
Scéna a kostýmy: E. Teren, M. Dlugošová Produkcia: P.Pilař, I. Konýčková
Hrajú: Šimon Ferstl, Dominika Zeleníková, Jana Kovalčíková, Jaroslav Kysel, Tomáš Turek