Divadlo
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

12 Sep
Piatok 19:00 - 20:00

Trvanie 60 min

Miesto javisko Hviezda

Vstupné Voľný

DRAGAN TEŚIČ: S KÝM, S ČÍM DO EÚ?
Snj_form_365_tesa S chladnou hlavou alebo holou r...? Podtitul monodrámy ikony bosnianskeho Draft Teatru, herca, autora a režiséra Dragana Teśiča, je voľným pokračovaním jeho úspešnej monodrámy „Nie všetko je v hlave, niečo je aj v r...“. Stand up comedy s multimediálnymi prvkami, paroduje súčasnú politickú situáciu v Bosne a Herzegovine. Politická satira, ktorú Teśič používa ako svoj výrazový a výrazný znak monodrámy, považuje súčasný vzťah krajiny s Európskou Úniou za „flirtovanie“, ktorého dôsledky nemusia byť práve pozitívne. Monodráma „S kým, s čím do EÚ?“ sarkastickým, ironickým no pravdivým jazykom reflektuje súčasný stav spoločenskej atmosféry v Bosne a Herzegovine.
Dragan Teśič je jedným zo zakladateľov divadla Draft Teatar, ktoré pôsobí v meste Tuzla v Bosne a Herzegovine od roku 1991. V roku 2000 založil festival divadla jedného herca „Pozorište bez Granica“, ktorý spája divadelných umelcov z krajín bývalej Juhoslávie. Vo svojej divadelnej tvorbe sa venuje predovšetkým komediálnym žánrom, v ktorých spája ostrovtip s aktuálnou reflexiou človeka a spoločnosti v prostredí jeho krajiny.
Námet, scenár, réžia: Dragan Tešić
Videoprojekcia: Jasmin Jatić
Scéna a kostýmy: Hari Ejubović
Svetlo: Bersim Kikanović
Hudba: Dubioza kolektiv