Klub
Archív

Newsletter

Prihláste sa do Lúč-mailing listu, aby ste mohli pravidelne dostávať informácie o programe alebo vyhrať lístky na vybrané akcie.

PODPORA

Spustili sme kampaň.

WWW.KOLOMAZ.SK


 

27 May
Nedeľa 20:00 - 23:00

Trvanie 45 min

Miesto Klub Lúč

Vstupné € 5 / rezervácie € 7 / na mieste

BURGR & PJONI
365_bpjoni ĽUBO BURGR A PJONI hrajú ALI IBN RACHID
Dve hudobné generácie - herec, skladateľ, spoluzakladateľ kultovej prešovskej kapely Ali Ibn Rachid a Divadla SkRAT Ľubomír Burgr a progresívny elektronický producent Jonatán Pastirčák. Duo Burgr / Pjoni začalo ako formácia hrajúca pesničky Ali Ibn Rachid. Vzájomné hudobné porozumenie a nové nápady nakoniec vyústili do repoertoáru na debutový album.
Ali ibn Rachid je pôvodom prešovská alternatívna skupina považovaná za „jednu z najlegendárnejších slovenských skupín“. Dnes koncertujú v zostave Ľubo Burgr a Pjoni (Jonatán Pastirčák). Svojou melancholickou tvorbou nadviazala v druhej polovici 80. rokov na vlnu „najpodivnejších“ skupín slovenskej alternatívnej scény, ktoré sa vymykali štýlovo-žánrovému uchopeniu. Ali ibn Rachid nikdy nesmerovali k mainstreamovému úspechu, avšak popularitu u alternatívneho publika si získali už svojím debutovým albumom Ali ibn Rachid, ktorý českí kritici „vynášali do neba za originálnu hudbu a vtipné texty prirovnávali k Frankovi Zappovi“. Kapela známa svojím veľkým nadhľadom a textami vychádzajúcimi z humoru, filozofie a situácií viazaných na pôvod skupiny si tiež na Slovensku zaistila silnú základňu fanúšikov, ktorí „neustále zháňali a počúvali jej bizarné albumy aj napriek tomu, že skupina bola dlhé roky mŕtva a nefunkčná“.